Μπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο

Μπρουσκέτα με σύκα, προσούτο και ανθότυρο

Το σύκο δεν φοβάται τις αντιθέσεις. Εδώ συνδυάζεται με λεμόνι, οξύμελι και δροσερό ανθότυρο, σε έναν θαυμαστό μεζέ.

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

  • Για τις μπρουσκέτες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  •   6 μεγαλούτσικα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •   ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  •   8 φέτες ψωμί, κατά προτίμηση από αλεύρι ζέας, ή χωριάτικο προζυμένιο
  •   2 κουτ. γλυκού ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για το σερβίρισμα
  •   2-3 πράσινα σύκα, κομμένα στα 4
  •   8 μεγάλες φέτες προσούτο
  •   φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT