Γλυκόξινη, φρουτένια γεύση, αίσθηση φρεσκάδας, «σώμα» – αυτά χαρίζει σε γενικές γραμμές η προσθήκη φρούτων σε ένα λαδολέμονο. Ορισμένοι σεφ προσθέτουν στη σάλτσα τα φρούτα κομμένα σε ψιλά καρέ ή τριμμένα (κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε κατευθείαν στη σαλάτα), όμως για να νοστιμίσει πραγματικά και σε βάθος η σάλτσα, είναι προτιμότερο να τα πολτοποιήσουμε με τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, λεμόνι, μυρωδικά). Κρίσιμο στοιχείο για επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι το σούρωμα του λαδολέμονου σε ψιλό σουρωτήρι, ώστε να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες και να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο