Λαδολέμονα με φρούτα; Κι όμως! Δείτε 5 ιδέες για να δώσετε φρεσκάδα και άρωμα στα πιάτα σας

Λαδολέμονα με φρούτα; Κι όμως! Δείτε 5 ιδέες για να δώσετε φρεσκάδα και άρωμα στα πιάτα σας

Σε σαλάτες αλλά και με ψητά κρέατα, με μπιφτέκια αλλά και ως νοστιμευτικό για θαλασσινά -τα φρουτένια λαδολέμονα κάνουν τη διαφορά στις καλοκαιρινές μαγειρικές

27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γλυκόξινη, φρουτένια γεύση, αίσθηση φρεσκάδας, «σώμα» – αυτά χαρίζει σε γενικές γραμμές η προσθήκη φρούτων σε ένα λαδολέμονο. Ορισμένοι σεφ προσθέτουν στη σάλτσα τα φρούτα κομμένα σε ψιλά καρέ ή τριμμένα (κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε κατευθείαν στη σαλάτα), όμως για να νοστιμίσει πραγματικά και σε βάθος η σάλτσα, είναι προτιμότερο να τα πολτοποιήσουμε με τα υπόλοιπα υλικά (λάδι, λεμόνι, μυρωδικά). Κρίσιμο στοιχείο για επιτυχημένο αποτέλεσμα είναι το σούρωμα του λαδολέμονου σε ψιλό σουρωτήρι, ώστε να απομακρύνουμε τις ενοχλητικές ίνες και να αποκτήσει λεία και βελούδινη υφή.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT