Αρνάκι ή κατσικάκι τσιγαριαστό με στάκα (Στάκα με το κρέας)

Αρνάκι ή κατσικάκι τσιγαριαστό με στάκα (Στάκα με το κρέας)

Το τσιγαριαστό είναι το πιο κλασικό πιάτο του καφενείου του Μπουλταδάκη. Το κρέας, αρνάκι ή ριφάκι, θέλει συχνό γύρισμα και σιγομαγείρεμα, κι η στάκα που μπαίνει στο τέλος το νοστιμεύει ακόμη πιο πολύ

24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τσιγαριαστό δεν θέλει νερό, πρέπει να γίνει μόνο με ελαιόλαδο και με το «λάδι» του, δηλαδή το λίπος του ζωντανού, γι’ αυτό φτιάχνεται πάντα με αρνάκι ή εριφάκι, αλλά όχι του γάλακτος, λίγο μεγαλύτερης ηλικίας, να έχει πιάσει ξίγκι. Μυστικά δεν υπάρχουν, μονάχα μαγείρεμα σε πολύ χαμηλή φωτιά και πολύ συχνό γύρισμα στο αρχικό τσιγάρισμα, για να μη ροδίσει και αρπάξει και να προλάβει να βγάλει τους λιπαρούς χυμούς του μέσα στους οποίους θα σιγομαγειρευτεί.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT