Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο

Κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και αμάραθο

Τούτο το τσιγαριαστό κατσικάκι έχει πατάτες και μυρωδάτο μάραθο, μπόλικο μάραθο, που πρασινίζει το πιάτο. Αν σας αρέσει βάλτε και δύο και τρία ματσάκια

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το φαγητό αυτό σηκώνει μεγάλη ποσότητα αμάραθου, όπως λένε τον μάραθο στην Κρήτη. Ο Γιάννης Φραγκούλης μαζεύει άγριο μάραθο που φυτρώνει στο βουνό και προσθέτει γενναίες ποσότητες σχεδόν σε όλα τα φαγητά που μαγειρεύει στο Καφενείο Πρόβαρμα −που βγαίνει από τη λέξη «πρόβαλε», δηλαδή «εμφανίστηκε»– στο χωριό Θρυπτή Λασιθίου.

Στο κατσικάκι μπορεί να πρόσθεσε πολύ παραπάνω από ένα μάτσο, και ο ίδιος προτείνει, αν μας αρέσει, να μην τον λυπηθούμε, και να βάλουμε και δύο ή ακόμη και τρία ματσάκια. Οι μεγάλες ποσότητες μάραθου κάνουν το φαγητό να θυμίζει πιο πολύ το φρικασέ.

Διαβάστε αναλυτικά στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT