Το φυστίκι Αιγίνης αλλά και το σιγανό ψήσιμο σε άφθονο ελαιόλαδο μετατρέπουν τα κλασικά γεμιστά σε αρχοντικό έδεσμα.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μελωμένα γεμιστά κονφί με ρύζι και φυστίκια Αιγίνης, αρχικά κόβουμε από τις ντομάτες τα «καπάκια» τους και τα αφήνουμε κατά μέρος.
- Αφαιρούμε την ψίχα από τις ντομάτες, την ψιλοκόβουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Κόβουμε τα καπάκια από τις πιπεριές, τα αφήνουμε και αυτά στην άκρη και αφαιρούμε τα σπόρια από κάθε πιπεριά.
- Τέλος, κόβουμε και τα «καπάκια» των κολοκυθιών και αφαιρούμε τη σάρκα από το εσωτερικό κάθε κολοκυθιού, την οποία ψιλοκόβουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα αδειασμένα λαχανικά, τα αναποδογυρίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίξουν για 30 λεπτά σε χαρτί κουζίνας.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr