Τυρόψωμα στο τηγάνι

Σε όλους αρέσουν αυτά τα τυρόψωμα που γεμίζονται με φέτα ή χαλούμι κι όταν τηγανίζονται, φουσκώνουν ελαφρά και παίρνουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε όλους αρέσουν αυτά τα τυρόψωμα που γεμίζονται με φέτα ή χαλούμι κι όταν τηγανίζονται, φουσκώνουν ελαφρά και παίρνουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε τα τυρόψωμα στο τηγάνι, ξεκινάμε ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο μπολ το αλεύρι με τη μαγιά και το αλάτι και ρίχνουμε σταδιακά χλιαρό νερό, ανακατεύοντας, μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να μη λασπώνει. Ζυμώνουμε για 5-7 λεπτά, μέχρι να φτιάξουμε ένα ζυμάρι λείο και σχετικά μαλακό (όχι όμως ελαστικό), που να μην κολλάει.
  2. Σκεπάζουμε το μπολ με καθαρή πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει και σχεδόν να διπλασιαστεί σε όγκο, για περίπου 45 λεπτά.
  3. Κόβουμε το ζυμάρι σε 8 κομμάτια και πλάθουμε το καθένα σε μπαλίτσα. Τα πιέζουμε με την παλάμη μας να λεπτύνουν και να ανοίξουν όσο ένα πιατάκι του καφέ…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT