Το μπριάμ του Αυγούστου

Σύμφωνοι, το μπριάμ είναι φαγητό ολόκληρου του καλοκαιριού, αλλά αυτόν τον μήνα τα θερινά μποστανικά έχουν μεστώσει από τις ζέστες, είναι γλυκά και μελωμένα και το φαγητό αποκτά ύψιστη νοστιμιά

37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το συγκεκριμένο μπριάμ δεν χρειάζεται νερό! Οι τριμμένες ντομάτες και το άφθονο ελαιόλαδο δίνουν όλη την υγρασία που χρειάζονται τα λεπτοκομμένα λαχανικά για να καλοψηθούν.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το μπριάμ σε ένα μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια και αλάτι και τα τρίβουμε για 2-3 λεπτά με τα χέρια μας, για να απομακρύνουμε την αψάδα τους.
  2. Τα ξεπλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά.
  3. Αλατίζουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές και τις αφήνουμε στην άκρη για 30-40 λεπτά.
  4. Τις ξεπλένουμε και τις σκουπίζουμε σχολαστικά.
  5. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.
  6. Διαλέγουμε το μεγαλύτερο ταψί μας και βάζουμε εκεί τα κρεμμύδια, τις μελιτζάνες, τις πατάτες, τα κολοκυθάκια, τις φέτες ντομάτας, τα ντοματίνια, το σκόρδο, όλες τις πιπεριές, το τζίντζερ και τα μυρωδικά…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT