Ανάποδη τάρτα με ντομάτες και πικάντικο τυρί

Ανάποδη τάρτα με ντομάτες και πικάντικο τυρί

Η τατέν, η αναποδογυρισμένη τάρτα, εδώ ψήνεται με ώριμες ντομάτες, που τη γλύκα τους εξισορροπεί ένα φλογερό τυρί από τα αρτιζανάλ της ελληνικής παραγωγής

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την διαφορετική ταρτ τατέν συμπληρώνει τηνιακό καρίκι, ένα σπάνιο τυρί αγελαδινό που ωριμάζει μέσα σε άδειο κέλυφος κολοκύθας (καρίκι), το οποίο αξίζει να το επιλέξουμε για την έντονη σπιρτάδα και την πληθωρική του γεύση (το βρίσκουμε ενδεικτικά στα Οlicatessen, Provence deli, Καραμανλίδικα του Φάνη κ.α.). Εναλλακτικά θα επιλέξουμε άλλα πικάντικα τυριά, όπως μια κοπανιστή Μυκόνου. Για τη ζύμη φτιάχνουμε σπιτική μπριζέ ή χρησιμοποιούμε έτοιμο φύλλο σφολιάτας.

Διαδικασία

Ζύμη μπριζέ

  1. Για να φτιάξουμε ανάποδη τάρτα με ντομάτες και πικάντικο τυρί, αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι στον κάδο του μίξερ.
  2. Προσθέτουμε το αλάτι και ανακατεύουμε.
  3. Ρίχνουμε τo βούτυρο και χτυπάμε έντονα με το φτερό μέχρι να φτιάξουμε ένα μείγμα σαν ψίχουλα.
  4. Προσθέτουμε σταδιακά το παγωμένο νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή και λεία ζύμη.
  5. Την πλάθουμε σε μπάλα, την τυλίγουμε με διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT