Πώς «μαγειρεύεται» ένα κόνσεπτ;

Ο Άρης Βεζενές απαντάει με το ιταλομερικάνικο Elio’s στη Σαντορίνη

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεν ξέρω αν θυμάστε τη σκηνή στον Νονό που o Κλεμένζα δείχνει στον νεαρό Μάικλ Κορλεόνε (aka Αλ Πατσίνο) πώς φτιάχνει τη σάλτσα ντομάτας με κεφτεδάκια. «Ξεκινάς με λίγο λάδι. Στη συνέχεια σοτάρεις λίγο σκόρδο. Μετά ρίχνεις μέσα μερικές ντομάτες, τον πελτέ…».

Τα περίφημα σπαγκέτι με κεφτεδάκια, το κοτόπουλο Tetrazzini, τα fettucine Αlfredo είναι μερικά μόνο από τα κλασικά, πια, πιάτα της κουζίνας των Ιταλών μεταναστών στη Αμερική, που έχτισαν σιγά-σιγά τη δική τους γευστική παρακαταθήκη με πιάτα που έφεραν μαζί τους, κι άλλα που γεννήθηκαν αργότερα, υβρίδια της παλιάς και της νέας πατρίδας.

Αυτή την κουζίνα θέλησε να φέρει στη Σαντορίνη ο Άρης Βενεζές. Να στήσει μια μικρή Little Italy σε ένα κυκλαδίτικο μπαλκόνι. «Είναι η αγάπη της ιταλικής κουζίνας μέσα από το πρίσμα της Νέας Υόρκης», λέει για το εστιατόριο Elio’s Italian American Chophouse, που δημιουργήθηκε στο ξενοδοχείο NOŪS Santorini της Donkey Hotels στη Μεσαριά Θήρας.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT