Μικρός είσαι, μεγάλος είσαι, αυτόματα θα απλώσεις το πιρούνι για να πιάσεις έναν κεφτέ με το που φτάνει η πιατελίτσα στο τραπέζι. Κι ας είναι ακόμη καυτός. Είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Μπουκιά κι ευτυχία. Κι όχι μόνο οι κρεατένιοι, που με λίγο λιπάκι όσο πρέπει για να είναι ζουμεροί βγαίνουν με τραγανή κρούστα από το τηγάνι. Είναι και οι λεγόμενοι «ψευτοκεφτέδες» με λαχανικά, χόρτα, όσπρια, καθώς και οι κεφτέδες με ψαράκια ή θαλασσινά. Καμωμένοι με κάθε λογής υλικά –σε μαγική ισορροπία–, στρουμπουλοί, πλακουτσωτοί, μπόλικοι ή πιο «μαζεμένοι», είναι μια πλευρά της λαϊκής μας γαστρονομίας, οικεία και καθησυχαστική. Που πολλές φορές αντανακλά τα υλικά και τις συνήθειες κάθε τόπου.
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο