Κεφτέδες από όλη την Ελλάδα: 14 συνταγές-βουτιά στην παράδοση

Κεφτέδες από όλη την Ελλάδα: 14 συνταγές-βουτιά στην παράδοση

Τροφαντοί, μυρωδάτοι κεφτέδες και ψευτοκεφτέδες -με λαχανικά, όσπρια ή χόρτα- μάς πάνε βόλτα από τη Φλώρινα μέχρι τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Κάθε τόπος έχει τα υλικά του και τα μικρά μυστικά του

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρός είσαι, μεγάλος είσαι, αυτόματα θα απλώσεις το πιρούνι για να πιάσεις έναν κεφτέ με το που φτάνει η πιατελίτσα στο τραπέζι. Κι ας είναι ακόμη καυτός. Είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά της ελληνικής κουζίνας. Μπουκιά κι ευτυχία. Κι όχι μόνο οι κρεατένιοι, που με λίγο λιπάκι όσο πρέπει για να είναι ζουμεροί βγαίνουν με τραγανή κρούστα από το τηγάνι. Είναι και οι λεγόμενοι «ψευτοκεφτέδες» με λαχανικά, χόρτα, όσπρια, καθώς και οι κεφτέδες με ψαράκια ή θαλασσινά. Καμωμένοι με κάθε λογής υλικά –σε μαγική ισορροπία–, στρουμπουλοί, πλακουτσωτοί, μπόλικοι ή πιο «μαζεμένοι», είναι μια πλευρά της λαϊκής μας γαστρονομίας, οικεία και καθησυχαστική. Που πολλές φορές αντανακλά τα υλικά και τις συνήθειες κάθε τόπου.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT