Shakshuka (ανατολίτικα αυγά με ντομάτα)

Στον Λίβανο, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στο Ισραήλ ετοιμάζουν τον δικό τους καγιανά με μπόλικες ζουμερές ντομάτες και λίγο κύμινο. Εμείς προσθέτουμε και λίγη φέτα, που ταιριάζει πολύ

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

  1. Για να φτιάξουμε ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  3. Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
  4. Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
  5. Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
  6. Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT