Στον Λίβανο, στην Τυνησία, στο Μαρόκο και στο Ισραήλ ετοιμάζουν τον δικό τους καγιανά με μπόλικες ζουμερές ντομάτες και λίγο κύμινο. Εμείς προσθέτουμε και λίγη φέτα, που ταιριάζει πολύ.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε ανατολίτικα αυγά με ντομάτα, αρχικά ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr