Πόσες «Καλές Καρδιές» έχει η Ελλάδα;

Αν πατήσεις «Καλή Καρδιά» στο google maps θα κοκκινίσει ο χάρτης. Πόσες Καλές Καρδιές άραγε ταΐζουν την Ελλάδα;

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπάρχει μια Καλή Καρδιά παντού. Έτσι φαίνεται στον χάρτη. Έψαχνα τις προάλλες στο gps την Καλή Καρδιά στα Θολάρια της Αμοργού, κι επειδή δεν διευκρίνισα την περιοχή, ξαφνικά δεκάδες κόκκινες πινέζες ξεπετάχτηκαν ολούθε και χρωμάτισαν το μπλε της θάλασσας και το πράσινο της στεριάς.

Εχει μια Καλή Καρδιά στη Λεύκη της Καρδίτσας, άλλη μια στη Γουμένισσα, ακόμα μια στον Βάμο στα Χανιά κι άλλες πέντε τουλάχιστον μόνο στην Κρήτη. Κάποτε είχε μια Καλή Καρδιά και στη Νύβριτο, λίγο έξω από το Ηράκλειο, ένα καφενεδάκι του χωριού που άνοιξε το 1923, αλλά δεν λειτουργεί πια. Μια Καλή Καρδιά για την οποία η ντόπιοι λένε καλά λόγια υπάρχει και στη Σαντορίνη, κι ακόμα μια στη Χώρα της Νάξου.

Στο Πολύδροσο της Άρτας, η δική τους Καλή Καρδιά είναι ψησταριά-μίνι μάρκετ, στα Πλατανάκια στη Θήβα η Καλή Καρδιά είναι ταβέρνα, στο Μαστιχάρι στην Κω είναι παραθαλάσσια ψαροταβέρνα, στο Χωσιάρι στο Γύθειο είναι εστιατόριο-ψησταριά. Όνομα και πράμα είναι σίγουρα πάντως, οι δυό Καλές Καρδιές που ακολουθούν.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT