Κλασικό φαγητό τα φασολάκια, σε αυτή την εκδοχή τους όμως τα μαγειρεύουμε στον φούρνο και όχι στην κατσαρόλα, με ζαμπόν και τυριά και είναι πεντανόστιμα.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε φασολάκια με κασέρι και γραβιέρα, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε δυνατή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με αλατοπίπερο και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς.
- Ρίχνουμε τον τοματοπελτέ και τα φασολάκια, ανακατεύουμε να λαδωθούν καλά.
- Ρίχνουμε τη ντομάτα και 500 ml νερό. Μετριάζουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε για 30-35 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στη λειτουργία του γκριλ.
- Αδειάζουμε τα φασολάκια με τη σάλτσα τους σε βαθύ ταψί και τα ανακατεύουμε με το ζαμπόν, τον βασιλικό και τη μισή ποσότητα τυριών.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr