Ενας εκλεκτός και πρωτότυπος μεζές για να συνοδεύσουμε το ουζάκι μας!
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε γαύρο μαρινάτο με σταφύλια, αρχικά απλώνουμε, σε ένα μικρό ταψάκι, μία λεπτή στρώση αλατιού.
- Από πάνω τακτοποιούμε ομοιόμορφα τα φιλετάκια γαύρου.
- Καλύπτουμε με άλλη μία λεπτή στρώση αλατιού.
- Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
- Ξεπλένουμε γρήγορα σε τρεχούμενο νερό τα φιλέτα γαύρου και τα στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Παράλληλα σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, σε 1 κουτ. σούπας από το λάδι, τη 1 κούπα από τα σταφύλια για περίπου 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ζαρώσουν ελαφρώς…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr