Καπρέζε (caprese), ιταλικό κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα

Καπρέζε (caprese), ιταλικό κέικ αμυγδάλου με σοκολάτα

Με αλεσμένα αμύγδαλα αντί για αλεύρι φτιάχνεται αυτό το ελαφρύ, φίνο κέικ σοκολάτας με καταγωγή από το Κάπρι της Ιταλίας

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αλεσμένα αμύγδαλα αντί για αλεύρι φτιάχνεται αυτό το ελαφρύ, φίνο κέικ σοκολάτας με καταγωγή από το Κάπρι της Ιταλίας.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα. Θα πρέπει να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
  3. Αρωματίζουμε το μείγμα προσθέτοντας το ρούμι.
  4. Συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT