Με αλεσμένα αμύγδαλα αντί για αλεύρι φτιάχνεται αυτό το ελαφρύ, φίνο κέικ σοκολάτας με καταγωγή από το Κάπρι της Ιταλίας.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε καπρέζε, ξεκινάμε βάζοντας σε ένα κατσαρολάκι τη σοκολάτα και το βούτυρο. Τοποθετούμε σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν μια κίτρινη κρέμα. Θα πρέπει να τριπλασιάσουν τον όγκο τους.
- Αρωματίζουμε το μείγμα προσθέτοντας το ρούμι.
- Συνεχίζοντας να χτυπάμε τους κρόκους, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα με το βούτυρο. Έπειτα προσθέτουμε τη σκόνη αμυγδάλου ανακατεύοντας με μια σπάτουλα…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr