Αύγουστος στην αυλή του L’ Abreuvoir

Μία από τις πιο σταθερές αξίες της αθηναϊκής εστίασης, το L’ Abreuvoir, ανοίγει καθημερινά, ακόμη και στην καρδιά του Αυγούστου. Δοκιμάσαμε (ξανά) φιλέτο ταρτάρ, Καφέ ντε Παρί και άλλα εμβληματικά πιάτα στη μοναδική αυλή του.

26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

To L’ Abreuvoir (σημ. ποτίστρα), που άνοιξε το 1965 o γαλλοτραφής Αλέξης Κώτσης, σηματοδότησε τότε, μαζί με το Blue Pine και το Βυζαντινό του ξενοδοχείου Hilton, το άνοιγμα, έστω μεγέθους χαραμάδας, της χώρας στη διεθνή γαστρονομία. Το πρώτο κατάστημα, με τις κόκκινες κουρτίνες που κρέμονταν σε μπρούντζινα μανταλάκια, ήταν ένα αληθινό γαλλικό bistrot, σε μια εποχή που οι θαμώνες πήγαιναν αποκλειστικά για να γευματίσουν και να δειπνήσουν και όχι για «να δουν και να τους δουν». Χαρακτηριστικό που διατηρεί, τηρουμένων των αναλογιών, ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT