Τυρόπιτα με σπιτικό, ανεβατό φύλλο (καλασούνα Φολεγάνδρου)

Τυρόπιτα με σπιτικό, ανεβατό φύλλο (καλασούνα Φολεγάνδρου)

Ανοίγουμε φύλλο και φτιάχνουμε μία από τις ωραιότερες νησιώτικες πίτες, την καλασούνα Φολεγάνδρου. Ανάμεσα στις στρώσεις από σπιτικό, ανεβατό φύλλο βάζουμε ένα μείγμα από ανθότυρο και μανούρι.

19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για να φτιάξουμε την τυρόπιτα με σπιτικό, ανεβατό φύλλο (καλασούνα Φολεγάνδρου) ξεκινάμε με το φύλλο. Σε βαθύ μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο εκτός από το νερό και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε σταδιακά το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να σχηματιστεί ένα λείο και εύπλαστο ζυμάρι.
Το καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα, να ξεκουραστεί και να φουσκώσει.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT