Γεμιστοί κολοκυθοανθοί, με μυρωδάτο αυγολέμονο γιαουρτιού

Γεμιστοί κολοκυθοανθοί, με μυρωδάτο αυγολέμονο γιαουρτιού

Οι κολοκυθοανθοί γεμίζονται με μυρωδάτο μείγμα λαχανικών και πλιγουριού και το γιαούρτι αρωματίζεται με λουίζα. Το αποτέλεσμα; Τα πιο φίνα γεμιστά του καλοκαιριού.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι κολοκυθοανθοί γεμίζονται με μυρωδάτο μείγμα λαχανικών και πλιγουριού και το γιαούρτι αρωματίζεται με λουίζα. Το αποτέλεσμα; Τα πιο φίνα γεμιστά του καλοκαιριού.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  20 φρέσκοι κολοκυθοανθοί, πλυμένοι
  •  8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  •  1 μέτριο καρότο, τριμμένο και στυμμένο
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  2 κολοκυθάκια, τριμμένα και στυμμένα
  •  1/4 καυτερής πιπερίτσας, ψιλοκομμένη
  •  100 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
  •  ξύσμα από 2 λεμόνια
  •  200 γρ. πλιγούρι
  •  50 γρ. μαϊντανός (τα φύλλα ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια ολόκληρα)
  •  40 γρ. άνηθος (οι κορυφές ψιλοκομμένες, τα κοτσάνια ολόκληρα)
  •  20 γρ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
  •  10 φύλλα από σγουρό βασιλικό
  •  10 φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
  •  1 ξερό κρεμμύδι, σε μέτριες φέτες
  •  2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  •  100 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το αυγολέμονο γιαουρτιού

  •  2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
  •  150 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό χυμός από 2 λεμόνια
  •  10 φύλλα λουίζας, φρέσκα, ψιλοκομμένα, ή 5 ξερά, τριμμένα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT