Οι κολοκυθοανθοί γεμίζονται με μυρωδάτο μείγμα λαχανικών και πλιγουριού και το γιαούρτι αρωματίζεται με λουίζα. Το αποτέλεσμα; Τα πιο φίνα γεμιστά του καλοκαιριού.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 20 φρέσκοι κολοκυθοανθοί, πλυμένοι
- 8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 1 μέτριο καρότο, τριμμένο και στυμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 2 κολοκυθάκια, τριμμένα και στυμμένα
- 1/4 καυτερής πιπερίτσας, ψιλοκομμένη
- 100 γρ. μαραθόριζα, ψιλοκομμένη
- ξύσμα από 2 λεμόνια
- 200 γρ. πλιγούρι
- 50 γρ. μαϊντανός (τα φύλλα ψιλοκομμένα, τα κοτσάνια ολόκληρα)
- 40 γρ. άνηθος (οι κορυφές ψιλοκομμένες, τα κοτσάνια ολόκληρα)
- 20 γρ. φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 10 φύλλα από σγουρό βασιλικό
- 10 φυλλαράκια φρέσκιας μαντζουράνας ή 1 κουτ. γλυκού ξερή
- 1 ξερό κρεμμύδι, σε μέτριες φέτες
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
- 2 φύλλα δάφνης
- 500 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 100 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το αυγολέμονο γιαουρτιού
- 2 αυγά, χωριστά οι κρόκοι από τα ασπράδια
- 150 γρ. γιαούρτι αγελάδας στραγγιστό χυμός από 2 λεμόνια
- 10 φύλλα λουίζας, φρέσκα, ψιλοκομμένα, ή 5 ξερά, τριμμένα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο