Δεν θέλει πολύ κόπο η τηγανιά. Αν κάνετε μια καλή προετοιμασία μέσα σε 15 λεπτά το πολύ θα έχετε ένα νόστιμο και χορταστικό πιάτο ιδανικό για μοίρασμα με την παρέα. Δεν χρειάζεται παρά ελάχιστο λάδι (2 – 3 κουτ. σούπας), αλλά είναι καλύτερα να χρησιμοποιήσουμε αντικολλητικό τηγάνι ή μαντεμένιο, για να μην κολλήσει το κρέας στον πάτο.
Ρίχνουμε το κρέας στο τηγάνι και το γυρνάμε συνεχώς από όλες τις πλευρές με μια ξύλινη κουτάλα, για να ψηθεί ομοιόμορφα. Δεν χρειάζεται πάνω από 10 λεπτά, ανάλογα και με το πόσο μεγάλα είναι τα κομμάτια. Για να δούμε αν ψήθηκε και στο εσωτερικό του, κόβουμε ένα κομμάτι στη μέση. 1 – 2 λεπτά πριν το βγάλουμε, μπορούμε να το σβήσουμε με 1 σφηνάκι κρασί της αρεσκείας μας.
Τι κρέας επιλέγουμε
- Αν θέλουμε να φτιάξουμε τηγανιά κοτόπουλο διαλέγουμε φιλέτο από στήθος ή, προτιμότερο, από μπούτι κοτόπουλου που είναι πιο ζουμερό.
- Αν θέλουμε χοιρινό, ζητάμε ένα τρυφερό κομμάτι, χωρίς κόκαλο (από λαιμό, σπάλα, κιλότο ή πανσέτα). Το κρέας πρέπει να είναι κομμένο σε μικρά κομμάτια, κόντρα στις ίνες, για να μαγειρευτεί γρήγορα και στο εσωτερικό του.
Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr