Πίσω από το νέο pastry bar του κέντρου βρίσκεται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ζαχαροπλάστες

Πίσω από το νέο pastry bar του κέντρου βρίσκεται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ζαχαροπλάστες

Το The Zillers Pastry Bar είναι ένα ζαχαροπλαστείο πολλών ταχυτήτων. Με γλυκά για το σπίτι και άλλα, πιο «εστιατορικά», στα τραπέζια του, όλα με την υπογραφή του Γιώργου Πλατινού. Και περιμένουμε –ανυπόμονα– να ανοίξει.

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν έχεις δοκιμάσει τα γλυκά του παλιότερα στη Σπονδή, αλλά και πιο πρόσφατα στο Lycabettus και στο Τhroubi στη Σαντορίνη ή έχεις κλείσει μ’ αυτά το δείπνο σου στο εστιατόριο Τhe Zillers, στη Μητροπόλεως, δεν τα ξεχνάς. Ο τρόπος που τα στήνει ψηφίδα-ψηφίδα στο πιάτο, παίζοντας με τα υλικά και τις υφές και δένοντάς τα αρμονικά, με μια ιδιαίτερη λεπτότητα σου μένουν στο μυαλό. Ο Γιώργος Πλατινός είναι συνδεδεμένος με τα επιδόρπια σε σημαντικά ελληνικά εστιατόρια εδώ και πολλά χρόνια.

Όμως τώρα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη δουλειά του και όσοι δεν έχουν ως τώρα συναντήσει τα γλυκά του. Ο Γιάννης Βλαχογιάννης, ιδιοκτήτης του The Zillers, είχε την ιδέα για ένα ζαχαροπλαστείο από τότε που ξεκίνησαν τη συνεργασία τους. Μερικά ταξίδια και πολλές δοκιμές μετά, είναι σχεδόν έτοιμο. Θα ανοίξει τις πόρτες του στις αρχές Σεπτεμβρίου, μερικά βήματα από τη Μητρόπολη, στις παρυφές της Πλάκας, στο νούμερο έξι της Παλαιολόγου Μπενιζέλου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT