Μυστικά για νοστιμότερες σάλτσες ντομάτας

Μυστικά για νοστιμότερες σάλτσες ντομάτας

Πώς διαλέγουμε τις κατάλληλες ντομάτες, τι κάνουμε με τα σπόρια και, τελικά, προσθέτουμε ή δεν προσθέτουμε ζάχαρη;

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ντομάτα χαρακτηρίζει μια μεγάλη κατηγορία φαγητών της ελληνικής μαγειρικής, τα κοκκινιστά, ενώ χρησιμοποείται και σε άλλα φαγητά χαρίζοντάς τους τη γεύση και το χρώμα της (π.χ. τα λαδερά). Χάρη, όμως, στην εύχυμη σάρκα της και στον ευπροσάρμοστο χαρακτήρα της «πρωταγωνιστεί» σε μια σειρά σαλτσών που δεν συμμαγειρεύονται με άλλο κύριο υλικό και έχουν πλείστες όσες χρήσεις. Η γεύση τους, μετρίως ξινή και ταυτόχρονα ελαφρώς γλυκιά, τις καθιστά ιδανικό ταίρι για δεκάδες παρασκευές: τις σερβίρουμε με μακαρονάδες και πιλάφια, με ψητά κρεατικά, πουλερικά, ψάρια και θαλασσινά, αλλά και με ψητά λαχανικά ή πάνω στη βάση της πίτσας.

Ακόμη και η πιο απλή παρασκευή αναδεικνύεται αν την «ντύσουμε» με μια καλή σάλτσα ντομάτας. Για παράδειγμα, αλευρωμένες και ελαφροτηγανισμένες φέτες μελιτζάνας σερβιρισμένες με μια σκορδάτη ντοματόσαλτσα με βασιλικό (που θα φτιάξουμε χωριστά) είναι ένα ταπεινό φαγητό με μεγάλη όμως νοστιμιά.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT