Καλαμάτα: Στο Φοίνο για εποχικά μαγειρέματα με σύγχρονη ματιά

Καλαμάτα: Στο Φοίνο για εποχικά μαγειρέματα με σύγχρονη ματιά

Στο καλαματιανό wine bistro δοκιμάσαμε από σασίμι ελληνογιαπωνέζικο μέχρι τραχανά με κανθαρέλες και χταπόδι με φασολάκια

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα τελειώματα μιας αυγουστιάτικης μπόρας, γύρω στις 10 το βράδυ, πιάσαμε ένα από τα τραπέζια του Φοίνο, με τη μυρωδιά της βροχής στον αέρα. Λίγο λονδρέζικος ο καιρός. Αλλά και το μαγαζί, με τα λευκά πλακάκια στους τοίχους, τη μαρμάρινη μπάρα, το τσιμεντένιο ταβάνι, έχει μια τέτοια αύρα. Λέει λίγο και την ιστορία.

Επί βρετανικού εδάφους γνωρίστηκαν ο σεφ Γιώργος Χωραΐτης και η Δήμητρα Πουλοπούλου, η οποία επιμελείται τη λίστα των κρασιών στην κουζίνα του Μazi. Από τoυς Γαργαλιάνους εκείνος, από την Καλαμάτα εκείνη, κάποια στιγμή που αποφάσισαν να αφήσουν τη νομαδική ζωή των μαγείρων και να επιστρέψουν στα πάτρια, βρήκαν έναν χώρο κλειστό για χρόνια, κοντά στην εκκλησία της Υπαπαντής, κι έφτιαξαν το Φοίνο (φαγητό + οίνος). Πάνε δύο χρόνια που άνοιξε τις πόρτες του το μπιστρό τους κι έχει κάνει φίλους πιστούς.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT