Μελιτζάνα με χταπόδι στον φούρνο αγιορείτικη

Μελιτζάνα με χταπόδι στον φούρνο αγιορείτικη

Μελιτζάνα και χταπόδι ψήνονται μαζί στον φούρνο και γίνονται ένα φαγητό να γλείφεις τα δάχτυλά σου!

28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι η καλοκαιρινή βασίλισσα στην κουζίνα μου, μπορεί να σταθεί στα πιο επίσημα τραπέζια και να χορτάσει και όλους εμάς τους ταπεινούς που τη λατρεύουμε.», έλεγε ο μοναχός Επιφάνιος για τη μελιτζάνα, το αγαπημένο του υλικό από τα καλοκαιρινά μποστάνια.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  1 χταπόδι 1.000-1.200 γρ., καθαρισμένο
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  6 μέτριες μελιτζάνες φλάσκες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
  •  3 κρεμμύδια ξερά, ψιλοκομμένα
  •  5 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  •  δυόσμος + βασιλικός (τρυφερά φύλλα)
  •  1½ κιλό ώριμες ντομάτες, πολτοποιημένες στον πολυκόφτη
  •  2 κουτ. σούπας μέλι
  •  300 ml ελαιόλαδο
  •  ελάχιστο κύμινο
  •  αλάτι, πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT