Νησιώτικα μαγειρέματα: 29 συνταγές για να φτιάξουμε μετά τις διακοπές

Νησιώτικα μαγειρέματα: 29 συνταγές για να φτιάξουμε μετά τις διακοπές

Τώρα που οι διακοπές για τους περισσότερους τελείωσαν ήρθε η ώρα όσα φάγαμε στα νησιά να τα φέρουμε και στην κουζίνα μας.

29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νησιωτικά μαγειρέματα σημαίνει ιδιαίτερα υλικά, γεύσεις παραδοσιακές, απλές και γεμάτες γεύση. Η πατάτα έχει την τιμητική της στα ναξιώτικα μαγειρέματα ενώ στην Αμοργό πρωταγωνιστούν τα ζουμερά και αργοψημένα κοκκινιστά. Στη Σίφνο η ρεβυθάδα που ψήνεται σε τοπικές πήλινες γάστρες είναι στην κορυφή των γαστρονομικών τους προτιμήσεων και τα χειροποίητα ζυμαρικά της Φολεγάνδρου έχουν μια γεύση μοναδική. Στις Κυκλάδες ξέρουν από άγρια χόρτα, τα βάζουν σε πιτάκια και άλλα τα μαγειρεύουν με κρέας ή βραστά για σαλάτα, ενώ μερικά τα κάνουν και τουρσί έχουν επίσης, άφθονη κάππαρη και τη μαγειρεύουν με αμέτρητους τρόπους.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT