Εχουμε φάει κι έχουμε φάει τσιπούρες, ψητές, στη σχάρα, στη λαδόκολλα, με σάλτσα, με μυρωδικά, αλλά τόσο νόστιμες, με φουρνιστές ντομάτες, πατατάκια και δυόσμο, πρώτη φορά!
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε τσιπούρες μυρωδάτες με φουρνιστές ντομάτες και πατατάκια, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στη λειτουργία του αέρα.
- Αλατοπιπερώνουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι στην άκρη.
- Ανακατεύουμε τις πατάτες με 40 ml από το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
- Τις απλώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί, σε απόσταση μεταξύ τους. (Σε αυτό θα βάλουμε αργότερα και τις τσιπούρες).
- Σε ένα άλλο ταψί ανακατεύουμε τις ντομάτες με το υπόλοιπο λάδι, τα σκόρδα και αλατοπίπερο και τις απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Βάζουμε και τα 2 ταψιά στον φούρνο και ψήνουμε για 25 λεπτά.
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr