Χοιρινές μπριζόλες με γλάσο ροδάκινου και κρασιού

Χοιρινές μπριζόλες με γλάσο ροδάκινου και κρασιού

Το ροδάκινο ταιριάζει πολύ με το χοιρινό. Αν δοκιμάσετε αυτές τις ζουμερές μπριζόλες με το γλυκοπικάντικο γλάσο, θα συμφωνήσετε απόλυτα. Με ψητά ροδάκινα και μια πράσινη σαλάτα είναι θαυμάσιο φαγητό.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ροδάκινο ταιριάζει πολύ με το χοιρινό. Αν δοκιμάσετε αυτές τις ζουμερές μπριζόλες με το γλυκοπικάντικο γλάσο, θα συμφωνήσετε απόλυτα. Με ψητά ροδάκινα και μια πράσινη σαλάτα είναι θαυμάσιο φαγητό.

Υλικά

Μερίδες: 6

  •  6 χοιρινές μπριζόλες λαιμού, χωρίς κόκαλο, βάρους περίπου 300 γρ. η καθεμία
  •  6 ροδάκινα, ξεφλουδισμένα* κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσια
  •  λίγο ελαιόλαδο, για το άλειμμα

Για την άλμη

  •  120 γρ. αλάτι
  •  110 γρ. μέλι
  •  120 ml νερό
  •  10 κεδροκούκουτσα
  •  2 κλωνάρια φρέσκο δεντρολίβανο
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Για το γλάσο

  •  100 ml λευκό ξηρό κρασί, κατά προτίμηση Sauvignon blanc
  •  100 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
  •  1 πιπερίτσα χαλαπένιο (ή άλλη καυτερή), ψιλοκομμένη
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT