Η κροστάτα είναι το γλυκό των Ρωμαίων. Έχει συνήθως ως επικάλυψη ένα ζυμάρι κομμένο και συναρμολογημένο σε πλεκτό σχέδιο, που μοιάζει πολύ με την πάστα φλώρα, και συνήθως η γέμιση είναι κάποια μαρμελάδα από κόκκινα φρούτα. Πολύ δημοφιλής είναι και η κροστάτα με ρικότα και μαρμελάδα βύσσινο, που πολλές φορές την κάνουν σκεπαστή, τη σερβίρουν πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και είναι περισσότερο πίτα παρά τάρτα. Τη δοκιμάσαμε στο εστιατόριο Molto στην περιοχή Parioli, όπου τη φτιάχνουν με γέμιση από μαρμελάδα βατόμουρο, και τους ζητήσαμε και τη συνταγή.
Υλικά
Τεμάχια: για ταρτιέρα 24-26 εκ.
- 150 γρ. βούτυρο αγελαδινό, κρύο + λίγο ακόμη, μαλακωμένο, για την ταρτιέρα
- 150 γρ. ζάχαρη
- 1 αυγό + 1 κρόκος αυγού
- 300 γρ. αλεύρι
- 300 γρ. μαρμελάδα βατόμουρο
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο