Σπιτική κέτσαπ

Ετοιμάζουμε εύκολα στην κουζίνα μας τη διάσημη σάλτσα ντομάτας, η οποία έχει καταγωγή από την Κίνα.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ετοιμάζουμε εύκολα στην κουζίνα μας τη διάσημη σάλτσα ντομάτας, η οποία έχει καταγωγή από την Κίνα (προέρχεται από τη λέξη kêtsiap της Hokkien, μια νοτιοανατολική επαρχία της Κίνας). Στην Ευρώπη την έφεραν Ολλανδοί έμποροι.

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε σπιτική κέτσαπ, αρχικά ζεσταίνουμε, σε μια φαρδιά κατσαρόλα, το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  2. Σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, το τζίντζερ, το γαρίφαλο, το ξύλο κανέλας, τον κόλιανδρο και την πιπερίτσα για 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να σκορπίσουν τα αρώματά τους.
  3. Προσθέτουμε τη ντομάτα και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  4. Σιγοβράζουμε για περίπου 40 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να συμπυκνωθεί τόσο, ώστε ο όγκος να μειωθεί στο μισό.
  5. Αφαιρούμε την κανέλα και ρίχνουμε τον βασιλικό.
  6. Μεταφέρουμε το μείγμα στον πολυκόφτη και χτυπάμε επίμονα και αρκετά λεπτά, ώστε να πολτοποιηθούν καλά όλα τα υλικά και να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT