Στο εργαστήρι της «Γλωσσιώτισας» η σκοπελίτικη παράδοση ζυμώνεται με το χέρι

Στο εργαστήρι της «Γλωσσιώτισας» η σκοπελίτικη παράδοση ζυμώνεται με το χέρι

Από το 1999 ο Αγροτικός Γυναικείος Συνεταιρισμός Γλώσσας διατηρεί ζωντανή τη σκοπελίτικη γαστρονομική παράδοση παρασκευάζοντας αλμυρά και γλυκά τοπικά εδέσματα.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 1999, στο χωριό Γλώσσα της Σκοπέλου, το οποίο βρίσκεται στη βορειοδυτική πλευρά του νησιού, 24 γυναίκες αποφασίζουν να ιδρύσουν έναν γυναικείο συνεταιρισμό. Βασικός σκοπός τους ήταν να αναδείξουν την τοπική γαστρονομία μέσω της παρασκευής τοπικών λιχουδιών, όπως τη φημισμένη σκοπελίτικη τυρόπιτα, τα χαϊμαλιά και τα αμυγδαλωτά. Τα χρόνια πέρασαν, κάποια μέλη άνοιξαν δικές τους επιχειρήσεις, άλλα έφυγαν από τη ζωή και άλλα απλώς σταμάτησαν. Όμως, ο συνεταιρισμός, αν και αποδυναμωμένος –έχει τέσσερις γυναίκες σήμερα– συνεχίζει να ενισχύει με τα προϊόντα του τη λαογραφική παράδοση του τόπου, αφού τα γλυκά του πολλές φορές παραγγέλνονται για γάμους και βαφτίσεις.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT