Τρεις μέρες στην Κάρπαθο: μια γεύση από την πλούσια γαστρονομία του νησιού

Τρεις μέρες στην Κάρπαθο: μια γεύση από την πλούσια γαστρονομία του νησιού

Βρεθήκαμε στο πρώτο Φεστιβάλ Γαστρονομίας της Καρπάθου, που στόχο είχε να αναδείξει την παράδοση και την εξέλιξη της τοπικής κουζίνας, γνωρίσαμε ανθρώπους που «πονάνε» τον τόπο τους και δοκιμάσαμε πολλών λογιών καλούδια.

30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σμιλεμένη από τον αέρα, βραχώδης και ορεινή, με το ψηλό βουνό Λάστος να την κόβει στα δύο, γεμάτη φρύγανα και απόκρημνες χαράδρες, η Κάρπαθος βαστάει τη δική της ιστορία στο νότιο μέρος της χώρας. Οι απλωμένοι οικισμοί, παραθαλάσσιοι ή ορεινοί, διατηρούν πολλά πανηγύρια και έθιμα όλο τον χρόνο, με μουσική, παραδοσιακές στολές και τοπικές λιχουδιές, συνεχίζοντας έτσι την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου. Στην τελευταία, σημαντική θέση κατέχει η γαστρονομία του νησιού, η οποία βασιζόταν στην εύφορη γη και στην πολυπραγμοσύνη των κατοίκων, που ανέπτυξαν την κτηνοτροφία, επένδυσαν στους ελαιώνες και στους αμπελώνες, και αξιοποίησαν τον πλούτο της θάλασσας.

Διαβάστε περισσότερα στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT