Κρεμ καραμελέ με τζίντζερ

Μια διαφορετική κρεμ καραμελέ, με πιο ανάλαφρη κρέμα, που αν της προσθέσουμε και τριμμένο τζίντζερ γίνεται και λίγο εξωτική.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυτή η καταπληκτική συνταγή είναι του σεφ Yottam Ottolenghi και της Helen Goh. Τη δοκιμάσαμε και μας άρεσε πολύ. Είναι μια πιο ελαφριά σε γεύση και υφή κρεμ καραμελέ, λιγότερο βουτυράτη, ιδανική για καλοκαίρι. Κι αυτό γιατί έχει περισσότερο γάλα και λιγότερη κρέμα γάλακτος από τις κλασικές κρεμ καραμελέ. Το τζίντζερ είναι προαιρετικό, αλλά σας προτείνουμε να το βάλετε γιατί δίνει μια ωραία εξωτική νότα.

Υλικά

Μερίδες: 8-10

  •  780 ml (4 κούπες) γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  120 ml (1/2 κούπα και λίγο ακόμα) κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  •  400 γρ. (2 κούπες) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  60 γρ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ, καθαρισμένη και τριμμένη (προαιρετική)
  •  6 μεγάλα αυγά

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT