Καναδέζικη poutine (πατάτες τηγανητές με τυρί και gravy)

Καναδέζικη poutine (πατάτες τηγανητές με τυρί και gravy)

Η poutine, ένα από τα πιο εμβληματικά πιάτα του Καναδά, είναι τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με μπουκιές από αγελαδινό τυρόπηγμα και περιχυμένες με σάλτσα ψητού. Ένα πρωτότυπο συνοδευτικό για το κρέας φούρνου!

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η poutine (πουτίν) είναι ένα από τα εμβληματικότερα καναδέζικα πιάτα, με προέλευση το Κεμπέκ και ιστορία πολύ πρόσφατη, μόλις από τη δεκαετία του 1950. Πρόκειται για τηγανητές πατάτες πασπαλισμένες με μπουκιές από αγελαδινό τυρόπηγμα και περιχυμένες με σάλτσα ψητού (gravy). Συνοδεύει ένα ψητό φούρνου (από όπου προέρχεται άλλωστε και το gravy), αλλά μπορούμε να την ετοιμάσουμε και με σπιτικούς ζωμούς που θα αφήσουμε να βράσουν καλά για να σκουρύνουν και να συμπυκνωθεί η νοστιμιά τους. Το πλέον κοντινό υλικό που θα αντικαταστήσει το τυρόπηγμα είναι μια μοτσαρέλα κίτρινη που θα λιώσει πάνω στις πατάτες και τον ζωμό.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT