Ξέμειναν μπανάνες στη φρουτιέρα; Ετοιμάζουμε ένα αέρινο κέικ μπανάνα! Η ιδιαιτερότητά του είναι ότι περιλαμβάνει και μια μικρή ποσότητα καφέ που ισορροπεί τις γεύσεις και του δίνει χαρακτήρα.
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε το κέικ μπανάνα, ξεκινάμε προθερμαίνοντας τον φούρνο στους 180°C, στις αντιστάσεις.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια βαθιά, στρογγυλή φόρμα του κέικ με τρύπα.
- Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα ελαφρύ, αέρινο και κρεμώδες.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
- Κοσκινίζουμε μέσα στο μείγμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Προσθέτουμε τις πολτοποιημένες μπανάνες και τον καφέ ή τον χυμό και ανακατεύουμε καλά…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr