Μια σκούρα, λαμπερή κρούστα αποκτά το κοτόπουλο όσο ψήνεται στο μπάρμπεκιου. Εκτός από το γλυκόξινο γλάσο, το νοστιμεύουμε και με μια σάλτσα γιαουρτιού (raita) που φτιάχνουμε για συνοδεία.
Υλικά
Μερίδες: 5
- 5 μπούτια κοτόπουλου, με το δέρμα
- 450 ml σάλτσα BBQ του εμπορίου
Για το άλειμμα
- 15 ml ελαιόλαδο
- 2 ολόκληρες σκελίδες σκόρδο
- 1 κουτ. σούπας αλάτι
- 1 κουτ. σούπας σκούρα καστανή ζάχαρη (αυτή που μοιάζει με βρεγμένη άμμο)
- 2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 κουτ. γλυκού κόλιανδρος σε σκόνη
Για τη σάλτσα raita
- 600 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μικρό μάτσο φρέσκος κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
- 50 γρ. φρέσκα φύλλα μέντας (ή δυόσμου), ψιλοκομμένα
- χυμός από 1 λάιμ
- 1 κουτ. γλυκού γκαράμ μασαλά (ινδικό μείγμα μπαχαρικών – σε μπαχαράδικα)
- αλάτι
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο