«Παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά

«Παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει ένα αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο σε «παϊδάκια», δηλαδή σε εγκάρσιες λεπτές φέτες και, αφού μαρινάρουμε το κρέας με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά, ψήνουμε και απολαμβάνουμε

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζητάμε από τον κρεοπώλη να μας κόψει ένα αρνίσιο μπούτι με το κόκαλο σε «παϊδάκια», δηλαδή σε εγκάρσιες λεπτές φέτες και, αφού μαρινάρουμε το κρέας με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά, ψήνουμε και απολαμβάνουμε.

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε τα «παϊδάκια» από αρνίσιο μπούτι μαριναρισμένα με πετιμέζι, μουστάρδα και μυρωδικά, ξεκινάμε και σε ευρύχωρο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας και ανακατεύουμε.
  2. Προσθέτουμε τα «παϊδάκια» και τα ανακατεύουμε για να βραχούν παντού με το μείγμα.
  3. Σκεπάζουμε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 6-8 ώρες (ή για όλο το βράδυ).

Ψήσιμο

  1. Βγάζουμε τα «παϊδάκια» από τη μαρινάδα και τα σκουπίζουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας για να στεγνώσουν.
  2. Τα αφήνουμε σε ένα ταψί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να αποκτήσουν θερμοκρασία περιβάλλοντος…

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT