Έρχεται το Ex Machina, το πρώτο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά

Έρχεται το Ex Machina, το πρώτο εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά

Το πρώτο προσωπικό πρότζεκτ του σεφ Άνταμ Κοντοβά ξεκινά σε μερικές εβδομάδες στο Παγκράτι και κρύβει από πίσω μια συγκινητική ιστορία με πρωταγωνιστές την μοίρα, την τύχη και την θέληση.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι τέλος Αυγούστου και βρισκόμαστε με τον Άνταμ Κοντοβά στο Παγκράτι, που πρόκειται να γίνει η νέα του γειτονιά. Εδώ και λίγους μήνες ο σεφ δουλεύει πάνω στο προσωπικό του πρότζεκτ, ένα νέο μπιστρό που θα λειτουργήσει τις επόμενες εβδομάδες στην πλατεία Βαρνάβα. Και το όνομα αυτού, Ex Machina, στην οδό Εμπεδοκλέους, σε μια γωνία φωτεινή, λίγα μέτρα από την πλατεία.

Με θητεία στο εξωτερικό, στις απαιτητικές κουζίνες της γαστρονομικής μας βιτρίνας, της Σαντορίνης, ήρθε η ώρα της Αθήνας για τον Κοντοβά. «Γιατί αποφάσισες να ανοίξεις το δικό σου μαγαζί εδώ σεφ;», ρωτάω. «Η Αθήνα είναι ένα πολύ cool μέρος. Την αγαπώ αφενός γιατί εδώ είναι οι φίλοι μου, η οικογένεια, η ζωή μου αλλά μου αρέσει και για την βρωμιά της, την αλητεία, την φασαρία της. Είμαι παιδί της πόλης και αυτή είναι η πόλη μου. Επίσης, εδώ υπάρχει μια συνθήκη που δεν είχα όσο δούλευα μακριά της: μπορούν να φάνε το φαγητό μου περισσότεροι άνθρωποι, και κυρίως, περισσότεροι δικοί μου άνθρωποι. Στην Σαντορίνη το φαγητό μου έπαιρνε πολύ καλά σχόλια, ήταν όμως για λίγους. Δεν ήταν ένα μέρος που μπορούσαν όλοι να έρθουν να φάνε και αυτό με στεναχωρούσε κάπως. Εκτός από την απόσταση, εκεί υπάρχει και το εμπόδιο του κόστους. Το δικό μου μαγαζί θα είναι αλλιώς, πιο προσιτό από όλες τις απόψεις» περιγράφει ο ίδιος.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT