Φτιάχνουμε γλυκά παρέα με τη Σουρτούκω, τον Μπακαλιάρο και τον Τσούρο

Φτιάχνουμε γλυκά παρέα με τη Σουρτούκω, τον Μπακαλιάρο και τον Τσούρο

Στις ανηφοριές της Νεάπολης Εξαρχείων, στον πρώτο όροφο μιας ’70s πολυκατοικίας, έχει το «καταφύγιό» της η food blogger Σουρτούκω – κατά κόσμον Μαριάννα Γκιτσάκη. Όταν δεν τριγυρνάει στην πόλη για να βρει νέα στέκια για φαγητό και ποτό, μαγειρεύει.

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσες συνταγές φτιάχνει και όσες νέες γεύσεις δοκιμάζει τις καταγράφει και τις ανεβάζει καθημερινά στο μπλογκ της. Το διαμέρισμά της, που είναι και το δημιουργικό της στούντιο, είναι γεμάτο με φυτά εσωτερικού χώρου και πολύχρωμα μίνιμαλ κάδρα στους τοίχους. Εκεί μας καλωσόρισε η Μαριάννα, κεφάτη και χαμογελαστή μαζί με τον γάτο της Μπακαλιάρο και τον σκύλο της Τσούρο. Μας διηγήθηκε το στόρι της και μας έφτιαξε νόστιμα, δροσερά και καλοκαιρινά γλυκά με έμπνευση από την Κύπρο, τον τόπο καταγωγής της μαμάς της.

«Από μικρή με έλεγε ο μπαμπάς μου “σουρτούκω” και, όταν ξεκίνησα το μπλογκ, από εκεί πήρα την ιδέα», λέει η Μαριάννα. «Το surtuko είναι ένα χιουμοριστικό όνομα που μου αρέσει και με αντιπροσωπεύει. Δεν είμαι το κορίτσι που κάνει όλες τις συνταγές τέλεια. Έχω και άλλες προτεραιότητες στη ζωή μου. Μου άρεσε πάντα να μαγειρεύω, αλλά δεν είχα πολύ χρόνο λόγω της δουλειάς μου στον χώρο της διαφήμισης. Στην καραντίνα ξεκίνησα δυναμικά. Ήταν αυτό που με βοήθησε να ξεφεύγω από τη συνθήκη του εγκλεισμού. Ξεκούραζε το μυαλό μου και ταυτόχρονα με κρατούσε σε εγρήγορση. Σκεφτόμουν συνεχώς γεύσεις που ήθελα να δοκιμάσω και νοητά ταξίδευα σε άλλες χώρες.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT