Γιαούρτι: 34 αλμυρές συνταγές από σάλτσες και μαγειρευτά μέχρι ζύμες και σούπες

Γιαούρτι: 34 αλμυρές συνταγές από σάλτσες και μαγειρευτά μέχρι ζύμες και σούπες

Το γιαούρτι τρυπώνει σε ένα σωρό συνταγές και κάνει τα μαγικά του. Τρυφερεύει, αφρατεύει, αλαφραίνει ή δροσίζει.

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Είναι υλικό-πασπαρτού το γιαούρτι. Με ένα σωρό τρόπους το χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Παίρνουμε ένα κεσεδάκι, μερικά λαχανικά και μερικά μυρωδικά και στο πι και φι φτιάχνουμε ένα τζατζίκι ή μια αρωματική ινδική ραΐτα, ένα δροσερό ντιπ για τα κεφτεδάκια και τους ψευτοκεφτέδες, τα κεμπάπ ή τα φαλάφελ, ένα άλειμμα για το σάντουιτς, μια κρύα σος για μια πράσινη σαλάτα ή μια πατατοσαλάτα. Οι μαρινάδες με γιαούρτι επιτρέπουν στο κρέας να κρατήσει την υγρασία του. Έτσι τα σουβλάκια γίνονται ιδιαίτερα τρυφερά, το ίδιο και μια τηγανιά με κοτόπουλο, χοιρινό ή αρνί, κι όταν μπουν στο παιχνίδι και διάφορα μπαχαρικά, πάπρικα, γλυκιά ή καυτερή, τζίντζερ, τσίλι, μπούκοβο, κύμινο, ξερός κόλιανδρος και πάει λέγοντας, η νοστιμιά είναι εγγυημένη.

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT