Σουβλάκια με ινδικά αρώματα

Σουβλάκια ναι, αλλά ολίγον… ινδικά. Η πικάντικη μαρινάδα-σάλσα με το γιαούρτι και τα μπαχαρικά τρυφερεύει κι αρωματίζει το κρέας και δίνει μια νέα διάσταση στο αγαπημένο έδεσμα.

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουβλάκια ναι, αλλά ολίγον… ινδικά. Η πικάντικη μαρινάδα-σάλσα με το γιαούρτι και τα μπαχαρικά τρυφερεύει κι αρωματίζει το κρέας και δίνει μια νέα διάσταση στο αγαπημένο έδεσμα.

Υλικά

Τεμάχια: 8

  •  900 γρ. μοσχάρι από κόντρα φιλέτο, κομμένο σε κύβους 4-5 εκ.

Για τη μαρινάδα-σάλτσα

  •  70 ml χυμός λεμονιού
  •  1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
  •  1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
  •  300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
  •  90 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού γκάραμ μασάλα* ή βάζουμε την ίδια ποσότητα πάπρικας καυτερής, ανακατεμένης με 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ, με διαφορετικό, φυσικά, αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

  •  8 πίτες για σουβλάκια
  •  20 ml ελαιόλαδο
  •  20 ντοματάκια, κομμένα το καθένα σε 4 κομμάτια
  •  1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους*
  •  τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
  •  το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT