Σουβλάκια ναι, αλλά ολίγον… ινδικά. Η πικάντικη μαρινάδα-σάλσα με το γιαούρτι και τα μπαχαρικά τρυφερεύει κι αρωματίζει το κρέας και δίνει μια νέα διάσταση στο αγαπημένο έδεσμα.
Υλικά
Τεμάχια: 8
- 900 γρ. μοσχάρι από κόντρα φιλέτο, κομμένο σε κύβους 4-5 εκ.
Για τη μαρινάδα-σάλτσα
- 70 ml χυμός λεμονιού
- 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ ξερό, σε σκόνη
- 1/2 κουτ. γλυκού καυτερό μπούκοβο
- 300 γρ. γιαούρτι αγελάδας, στραγγιστό
- 90 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού γκάραμ μασάλα* ή βάζουμε την ίδια ποσότητα πάπρικας καυτερής, ανακατεμένης με 1 κουτ. γλυκού ντοματοπελτέ, με διαφορετικό, φυσικά, αρωματικό και γευστικό αποτέλεσμα
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το σερβίρισμα
- 8 πίτες για σουβλάκια
- 20 ml ελαιόλαδο
- 20 ντοματάκια, κομμένα το καθένα σε 4 κομμάτια
- 1 μεγάλο αβοκάντο, καθαρισμένο και κομμένο σε μικρούς κύβους*
- τα φύλλα από 1/4 μάτσο φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένα
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο