Nτοματοπελτές σπιτικός

Νοστιμότατος, λιγότερο αλμυρός από του εμπορίου, άρα και πιο υγιεινός, ο σπιτικός πελτές είναι ένα έκτακτο παράδειγμα οικιακής οικονομίας

18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Τεμάχια: για 1 βάζο των 400 ml

-3 κιλά ντομάτες, ώριμες αλλά σφιχτές

-1 1⁄2 κουτ. σούπας χοντρό θαλασσινό αλάτι

-ελαιόλαδο

Διαδικασία

-Για να φτιάξουμε σπιτικό ντοματοπελτέ ξεκινάμε και ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες.

-Με ένα μικρό κοφτερό μαχαίρι, αφαιρούμε τον ομφαλό (το υποπράσινο σημείο στη βάση του κοτσανιού) κάθε ντομάτας και τις χαράζουμε σταυρωτά στη βάση τους.

Διαβάστε περισσότερα στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT