Οι καλύτερες σπανακόπιτες της Αθήνας: Ποιες ξεχωρίζουμε και γιατί

Οι καλύτερες σπανακόπιτες της Αθήνας: Ποιες ξεχωρίζουμε και γιατί

Με χοντρό, χωριάτικο φύλλο που τραγανίζει, με βουτυρένια γαλλική σφολιάτα ή μήπως κουρού; Σε μία εβδομάδα δοκιμάσαμε πολλές δεκάδες σπανακόπιτες, κι αυτές τις προτείνουμε με το χέρι στην καρδιά

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκεί που συναντιέται η πρωινή λιγούρα με την ανάγκη για πιο θρεπτικές επιλογές στέκεται περήφανη μια σπανακόπιτα. Λαχταριστή, τραγανή, άλλοτε με ικανοποιητικές δόσεις τυριού που ισορροπεί με τη φρεσκάδα του «πράσινου», άλλοτε νηστίσιμη, φουλ στο σπανάκι και στα μυρωδικά. Μεγάλοι και μικροί τη λατρεύουν εξίσου. Είναι επίσης μία από τις πιο αγαπημένες ελληνικές συνταγές στο εξωτερικό – η Greek spanakopita κάνει διεθνή καριέρα και οι επισκέπτες τη ζητάνε συνεχώς, παρόλο που είναι κομμάτι δύσκολη στην προφορά.

Αν και αναγνωρίζουμε πως η σπανακόπιτα από τα χέρια μιας γιαγιάς στο χωριό είναι δύσκολο να ξεπεραστεί, έχουμε εντοπίσει αρκετές πολύ πετυχημένες εκδοχές της και στην Αθήνα. Με χωριάτικο φύλλο ζυμωμένο με αγουρέλαιο ή με βουτυράτη σφολιάτα; Κουρού ή μήπως με ζύμη κρουασάν; Με φέτα, ανθότυρο ή τσαλαφούτι; Η πόλη έχει παραδοσιακές αλλά και νεωτεριστικές επιλογές για κάθε γούστο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT