Γαλακτομπούρεκο με σοκολάτα

Μια πολύ δημοφιλής παραλλαγή του κλασικού γαλακτομπούρεκου είναι αυτό με σοκολατένια κρέμα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια πολύ δημοφιλής παραλλαγή του κλασικού γαλακτομπούρεκου είναι αυτό με σοκολατένια κρέμα. Δοκιμάστε το και δεν θα χάσετε!

Υλικά

Κομμάτια: 10-12

  •  1 πακέτο φύλλα κρούστας για γλυκά
  •  200 γρ. αιγοπρόβειο βούτυρο (από βάζο), λιωμένο

Κρέμα κακάο

  •  1.100 ml (51 ⁄2 κούπες) γάλα φρέσκο, πλήρες
  •  100 ml (1/2 κούπα) κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
  •  300 γρ. (1 1⁄2 κούπα) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  180 γρ. (1 κούπα) σιμιγδάλι ψιλό
  •  20 γρ. (1/4 κούπας) κακάο σε σκόνη
  •  3 αυγά
  •  2 κρόκοι αυγών
  •  40 γρ. βούτυρο αγελάδας

Σιρόπι

  •  500 γρ. (2 1⁄2 κούπες) ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  •  200 ml (1 κούπα) νερό
  •  90 γρ. (1/4 κούπας) σιρόπι γλυκόζης
  •  φλούδες από 1 πορτοκάλι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT