Ο πυρετός του τρύγου: το ημερολόγιο μιας «εργάτριας» των αμπελιών

Ο πυρετός του τρύγου: το ημερολόγιο μιας «εργάτριας» των αμπελιών

Θέρος, τρύγος, πόλεμος των άστρων. Ήμουν κι εγώ στον φετινό τρύγο που στις Κυκλάδες ξεκίνησε αργά τον Σεπτέμβρη και θεωρήθηκε ένας από τους δυσκολότερους των τελευταίων δεκαετιών.

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ξυπνητήρι χτυπάει συνήθως γύρω στις 6.00, την ώρα που εμείς πίνουμε ήδη καφέ – αν και κανονικά θα έπρεπε να είμαστε στο αμπέλι πριν χαράξει. Ποιος μπορεί να κοιμηθεί ξέγνοιαστα το βράδυ πριν τον τρυγητό;

Αποβραδίς έχω βάλει στην άκρη ένα καπέλο με μεγάλο γείσο, ένα παλιό λεκιασμένο τίσερτ και ένα ξεφτισμένο σορτσάκι με βαθιές τσέπες, κλειστά παπούτσια, φερεντίνια (κοφτερά μαχαιράκια) και κλαδευτήρια, γάντια προαιρετικά, μπουκάλια με κρύο νερό, τυλιγμένα σε αλουμινόχαρτο σάντουιτς με τυρί και παγωμένες μπίρες, φρέσκα σύκα, καπνό, χαρτάκια, φιλτράκια. Κλούβες χρωματιστές βρίσκονται ήδη στοιβαγμένες στην καρότσα του αγροτικού, και μικρά κουβαδάκια όσα και οι τρυγητές, είναι τοποθετημένα το ένα μέσα στο άλλο.

Διαβάστε τη συνέχεια στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT