Ο ορισμός του comfort food είναι αυτό το μελωμένο φαγητό, με το ζουμερό κοτόπουλο, το χυλωμένο κριθαράκι και τη σάλτσα ντομάτας.
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο γιουβέτσι στην κατσαρόλα αλατοπιπερώνουμε καλά το κοτόπουλο. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα ελαιολάδου σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κοτόπουλο για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι με λίγο αλάτι και το τζίντζερ και σοτάρουμε για άλλα 5-6 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε την ντομάτα, 600 ml νερό και αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr