Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με κουσκούς και πέστο θυμαριού

Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε για το καθημερινό τραπέζι αρκεί να προμηθευτούμε μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας.

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα ξεχωριστό πιάτο που μπορούμε εύκολα να φτιάξουμε για το καθημερινό τραπέζι αρκεί να προμηθευτούμε μοσχαρίσιο κρέας καλής ποιότητας.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  4 μοσχαρίσιες μπριζόλες βάρους 180 γρ. η καθεμία, χωρίς κόκαλο, σε θερμοκρασία δωματίου
  •  250 γρ. κουσκούς χοντρό (το δημητριακό, όχι το ζυμαρικό)
  •  20 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  •  χυμός λεμονιού κατά βούληση, για το σερβίρισμα

Για το πέστο θυμαριού

  •  100 γρ. σουσάμι, καβουρδισμένο για λίγα λεπτά σε αντικολλητικό τηγάνι
  •  τα φύλλα από 1 μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  2 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
  •  50 γρ. (2 συσκευασίες) φρέσκο θυμάρι (χρησιμοποιούμε μόνο τα φύλλα)
  •  150 ml ελαιόλαδο
  •  χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT