Παίρνουμε κιμά κοτόπουλου και φτιάχνουμε πιο ανάλαφρα και λίγο εξωτικά σουτζουκάκια, πικάντικα και μυρωδάτα. Το λαδολέμονο ντομάτας τους πάει πολύ.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι
- 1-2 πιπερίτσες τσίλι, ψιλοκομμένες
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 2 κουτ. σούπας ταχίνι
- 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος δυόσμος
- 2 κουτ. σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 μικρό ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3-4 κουτ. σούπας τριμμένη φρυγανιά
- λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το λαδολέμονο ντομάτας
- 350 γρ. ντομάτες, χοντροκομμένες
- 20 ml χυμός λεμόνι
- 15 ml σόγια
- 40 ml ελαιόλαδο
Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο