Μουστοκούλουρα τραγανά

Ο Κώστας Δαρεμάς, από τον γνωστό φούρνο Δαρεμά στο Μαρκόπουλο, που είναι διάσημος για τα μουστοκούλουρά του, μας έδωσε μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή για τραγανά και απίστευτα νόστιμα μουστοκούλουρα

35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κώστας Δαρεμάς, από τον γνωστό φούρνο Δαρεμά στο Μαρκόπουλο, που είναι διάσημος για τα μουστοκούλουρά του, μας έδωσε μια παλιά, παραδοσιακή συνταγή για τραγανά και απίστευτα νόστιμα μουστοκούλουρα.

Διαδικασία

1. Για να ετοιμάσουμε τα μουστοκούλουρα αρχικά σε μια λεκάνη ανακατεύουμε καλά με τα χέρια μας το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, τον μούστο, το ούζο, το κονιάκ, το γαρίφαλο και την κανέλα, μέχρι η ζάχαρη να μισολιώσει.

2. Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε λίγο από το αλεύρι μαζί με την αμμωνία και τη μαγειρική σόδα, και το ρίχνουμε στη λεκάνη ανακατεύοντας με το χέρι, μέχρι να ενσωματωθεί. 

3. Προσθέτουμε σταδιακά όσο από το υπόλοιπο αλεύρι χρειαστεί, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη ιδιαίτερα μαλακή και εύπλαστη.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT