Φθινοπωρινό μπριάμ με σάλτσα Μαυροδάφνης και κρόκο Κοζάνης

Φθινοπωρινό μπριάμ με σάλτσα Μαυροδάφνης και κρόκο Κοζάνης

Ενα υπέροχο μπριάμ με τα χρώματα και τη γεύση των φθινοπωρινών λαχανικών, νόστιμο και θρεπτικό κατάλληλο για χορτοφάγους αλλά και για vegans

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα υπέροχο μπριάμ με τα χρώματα και τη γεύση των φθινοπωρινών λαχανικών, νόστιμο και θρεπτικό κατάλληλο για χορτοφάγους αλλά και για vegans.

Διαδικασία

1. Για να φτιάξουμε φθινοπωρινό μπριάμ με σάλτσα Μαυροδάφνης και κρόκο Κοζάνης, ξεκινάμε με τη σάλτσα.

2. Βράζουμε σε ένα μικρό τηγάνι το ελαιόλαδο, το γλυκό κρασί και τον χυμό λεμονιού σε χαμηλή φωτιά για 1-2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν. Ρίχνουμε το θυμάρι, τον κρόκο Κοζάνης και το σκόρδο, ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Λαχανικά

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C.

2. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα λαχανικά και περιχύνουμε με το μείγμα του τηγανιού. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT