Γαλατοπιτάκια με άρωμα λεμονιού από την Πορτογαλία (Pasteis de nata)

Γαλατοπιτάκια με άρωμα λεμονιού από την Πορτογαλία (Pasteis de nata)

Τα αυγογαλατοπιτάκια της Πορτογαλίας (ή αλλιώς pasteis de nata) είναι διάσημα και όχι χωρίς λόγο. Με μια σφολιάτα και μαστόρικη κρέμα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αυγογαλατοπιτάκια της Πορτογαλίας (ή αλλιώς pasteis de nata) είναι διάσημα και όχι χωρίς λόγο. Με μια σφολιάτα και μαστόρικη κρέμα, το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Υλικά

Τεμάχια: για 6 ή 12

  •  1 φύλλο σφολιάτα βουτύρου, καλής ποιότητας (αν είναι κατεψυγμένο, φροντίζουμε να το αποψύξουμε εγκαίρως σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας)
  •  καλά μαλακωμένο βούτυρο αγελάδας, για τη φόρμα
  •  λίγο αλεύρι, για την επιφάνεια

Γέμιση

  •  150 ml (3/4 κούπας) νερό
  •  250 γρ. (1 + 1/4 κούπας) ζάχαρη
  •  12 κρόκοι αυγών
  •  600 ml (3 κούπες) φρέσκο γάλα, πλήρες
  •  20 γρ. (3 κουτ. σούπας) κορν φλάουρ
  •  2 καψάκια σκόνη βανιλίνης
  •  1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
  •  ξύσμα λεμονιού

Σερβίρισμα (προαιρετικά)

  •  ζάχαρη άχνη και κανέλα

Διαβάστε τη συνέχεια στον Γαστρονόμο

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT