Ανοίγουν ιδανικά ένα καλό τραπέζι αυτά τα μανιτάρια, που ψήνονται για να μαλακώσουν και γεμίζονται με βελούδινη μπεσαμέλ, εμπλουτισμένη με βουτυράτη γραβιέρα.
Διαδικασία
– Για να φτιάξουμε τα μανιτάρια ψητά γεμιστά με κρέμα γραβιέρας, ξεκινάμε με τη κρέμα.
– Σε μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει. Ρίχνουμε πασπαλιστά το αλεύρι και ζεσταίνουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με το σύρμα, μέχρι να φτιάξουμε ένα ομοιογενές μείγμα (roux) και το αλεύρι να σκορπίσει ωραίο άρωμα, αλλά να ξανθύνει απαλά.
– Ρίχνουμε σταδιακά το μισό γάλα, χτυπώντας έντονα με το σύρμα, μέχρι να διαλυθούν τυχόν σβόλοι και να φτιάξουμε μια λεία κρέμα. Χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ενσωματώνουμε το υπόλοιπο γάλα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε τον βρασμό για 5 λεπτά, ανακατεύοντας.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το τυρί και το αυγό και χτυπάμε καλά…
Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο gastronomos.gr